Meet the Acer - Hoang Dieu Trang Hanoi Academy - Hà Nội Academy

News - Events

Meet the Acer – Hoang Dieu Trang Hanoi Academy

  • 14/05/2020

To encourage, motivate and nurture the development of talents, since its establishment, Hanoi Academy has always grant scholarship for students with outstanding academic and sports achievements. Hanoi Academy is truly happy and proud to have generations of students who have been with the school since the very first year and achieved a lot of success. One of them is Hoang Dieu Trang (10Lion), who is currently with 5 consecutive years of obtaining valuable scholarships from Hanoi Academy.

Hoàng Diệu Trang - 10Lion- Hanoi-Academy

Hoàng Diệu Trang – 10Lion- Hanoi-Academy

Awards & Achievements:

  • Second Place in the 2019 FedEx/JA International Trade Challenge (ITC) Asia Pacific Finals
  • Third Prize in the TOEFL Primary Challenge Final Round (National)
  • Consolation Prize in the TOEFL Junior Challenge Final Round (National)
  • Third Prize in the TOEFL Junior Challenge 2nd Round (City level)
  • 2 Gold medals; 1 Silver medal; 2 Bronze medals at the City Swimming Competition
  • 3 First Prizes and a Second Prize at the District Swimming Competition
  • First Prize in the English Olympic competition (District level)

To have a better understanding of Dieu Trang learning and development process, Hanoi Academy had a short interview with Hoang Dieu Trang, her parents and teacher.

Hi Dieu Trang. As we all know, 2019 was a very successful year for you so far. In 2019, you have won second prize at the FedEx Express International Trade Challenge in Malaysia. Can you share a little about the competition and some memorable memories when you joined?

– Because this is the first time I’ve participated in such a large-scale competition, I am a bit nervous. Despite this, I’ve been dedicated and supported by parents, friends, and teachers, especially Mr Ethan, so I have become more confident. The contest takes place over 4 rounds, but the deadline for submission is quite short. Due to schedule, me and Mai Hoa have more pressure in terms of time. The most memorable memories are probably in the last round, when I interacted with international participants. The atmosphere of the competition is very exciting, highly competitive, and extremely professional. Many contestants even had their own companies with very impressive practical experience, so I had to try harder to maximize myself and opportunities

Hình ảnh của Hoàng Diệu Trang trong vòng chung kết cuộc thi FedEx Express/JA International Trade Challenge Asia Pacific

Là một học sinh đã gắn bó với Hanoi Academy từ những năm đầu tiên, con cảm thấy điều gì khi học ở trường đã giúp con đạt nhiều giải cao tại các cuộc thi?

– Mỗi cấp học có những điều đặc biệt riêng, nhưng điểm chung là các thầy cô luôn tận tâm chăm sóc, chỉ bảo và thúc đẩy con cố gắng tham gia các cuộc thi nhằm thử sức mình, không ngại khó. Vì vậy nên con đã tự tin hơn rất nhiều khi đăng kí tham gia các cuộc thi cấp quận, thành phố, quốc gia và quốc tế.

Cảm xúc của con thế nào khi trở thành 1 trong số rất ít các bạn học sinh đạt học bổng 5 năm liên tiếp của Hanoi Academy?

– Con đã vinh dự được nhận học bổng của trường liên tục trong 5 năm gần đây tại trường Hanoi Academy. Con cảm thấy được động viên rất nhiều khi được nhà trường ghi nhận những cố gắng của mình trong các năm học. Đây là nguồn khuyến khích giúp con liên tục trau dồi bản thân, không ngừng cầu tiến để có nền tảng vững chắc và tự tin tiến xa trên con đường học tập và phát triển bản thân, sau này trở thành người có ích cho xã hội.

Nói về về thành tích của Diệu Trang, anh Hoàng Hải (Phụ huynh của Hoàng Diệu Trang) chia sẻ: 

“Đây là năm thứ 5 liên tiếp con được nhà trường Hanoi Academy trao học bổng nhờ các thành tích học tập, thể thao từ năm lớp 5 và năm vừa qua là cuộc thi kiến thức và kỹ năng quốc tế. Trước hết, gia đình rất vui mừng cho con và cảm ơn nhà trường đã luôn quan tâm động viên, khuyến khích con. Gia đình chọn Hanoi Academy cho Diệu Trang từ năm lớp 1 với mong muốn cho con một môi trường phát triển toàn diện về kiến thức, kỹ năng và thể chất, để con tự tin vững bước vào tương lai như một công dân toàn cầu. Do vậy gia đình khuyến khích con tham gia các hoạt động học tập cũng như ngoại khóa ở trường và đầu tư thêm vào bộ môn con yêu thích như từ năm lớp 3 là môn bơi và từ năm lớp 7 là môn bóng rổ. Chúng tôi động viên con tự tin tham gia các cuộc thi học thuật và thể thao với mục đích trải nghiệm và nâng cao sức khỏe. Gia đình rất hạnh phúc theo dõi quá trình phát triển của con và cảm động, biết ơn khi ở cấp học nào con cũng được các thầy cô và Ban giám hiệu quan tâm động viên, đồng hành và đầu tư bồi dưỡng. Con và gia đình vẫn nhắc đến cô Hà, cô Hoa, thầy Todd, cô Hannah, thầy Jovan, cô Thu nguyên hiệu trưởng Trường Tiểu học, thầy Ethan và nhiều thầy cô khác nữa với lòng yêu mến và biết ơn. Những giải thưởng hay học bổng là trái ngọt mà con nhận được từ quá trình rèn luyện, tu dưỡng dưới sự dày công vun xới của các thầy cô tại ngôi trường Hanoi Academy. Nhân dịp này, gia đình tôi xin gửi lời cảm ơn trân trọng đến các thầy cô, Ban giám hiệu và Ban điều hành nhà trường và tin tưởng mình đã chọn được môi trường tốt cho con”

Student Hanoi Academy

Hoàng Diệu Trang- Hanoi Academy 

It seems that Dieu Trang mentioned Mr. Ethans quite a lot in the interview. So Mr. Ethan, can you share a bit about how Dieu Trang doing at school?

Mr. Ethan Blonder said: “Dieu Trang has been a very strong student for as long as I’ve known her. She has great analytical ability and is highly fluent in English. In addition to her classroom performance, she is also a valuable member of the Hanoi Academy community, making contributions in many different areas like Varsity Girls Basketball, Student Council, and Glee. I believe that Dieu Trang is very well-prepared to achieve success in university abroad!”

Thanks Dieu Trang, Mr. Hoang Hai and Mr. Ethan Blonder very much. Best wishes to you. We wish you every success in the future!

See more information Hanoi Academy: here

[page_header type=”share” align=”center” bg=”26681″ bg_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0.5)” parallax=”3″]

Featured News

Contact us

Find now icon+right